úterý 11. února 2014

Jak si vyrobit samolepku s tučňákem (nebo jakoukoliv jinou...)

My uživatelé linuxu tajně závidíme uživatelům windows jejich "osamolepkované" stroje s logy jejich nejoblíbenějšího operačního systému :-) Občas se dají koupit různé samolepky nebo jiné propagační předměty s opensource/linuxovou tématikou, čímž zároveň přispějeme na propagaci linuxu. Problémem může být dostupnost nebo úzký sortiment. Já mám vyzkoušený postup, jak lze celkem jednoduše vyrobit samolepku, která vypadá profesionálně a po přilepení na správné místo pomůžže propagovat zase ten nášš operační systém... (přiložené obrázky ovšem ukazují výrobu samolepky k alarmu:-) )

Potřebovat budeme:
- obyčejný kancelářský papír
- kvalitní tiskárnu
- oboustrannou lepící pásku (tenkou)
- šširšší průhlednou lepící pásku


Postup je jednoduchý. Vytiskneme si požžadované logo na papír. Kvůli kvalitě tisku používám hladký kancelářský papír. Obrázek zhruba obstřihneme a rubem nalepíme na oboustrannou lepící pásku - já použžívám tenkou papírovou pásku, která je původně určena pro lepení koberců k podlaze.


 Líc přelepíme průhlednou lepící páskou.


Hotový "sendvič" pak ořízneme na požžadované definitivní rozměry. Já použžívám řezačku na fotografie, ale určitě jde použít i ostré nůžžky nebo možžná i ulamovací nožík. Doporučuji volit tvar se zaoblenými rohy, protožže ostré rohy se rády odchlipují.


Výsledek vypadá velice dobře a je i docela trvanlivý. Podle použitých materiálů může být samolepka troššku silnější než obvykle, ale to jsou i některé originální.


Žádné komentáře:

Okomentovat